ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Γενικά 

Aγαπητοί κύριοι και κυρίες, 
 
Ακολουθεί πρόσκληση συμμετοχής σε έρευνα (με τη μορφή διαδικτυακού ερωτηματολογίου) σχετικά με την ψυχοκοινωνική εμπειρία των υγειονομικών στην πρώτη γραμμή της πανδημίας της COVID-19. Για την έρευνα συνεργάζονται το κέντρο ημέρας ψυχικής υγείας Βαβέλ (https://babeldc.gr/) και το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που έχει και την επιστημονική επίβλεψη της έρευνας. 
Ει δυνατόν, παρακαλούμε τους φορείς σας να κοινοποιήσουν τον σύνδεσμο στους εργαζομένους. Ευχαριστούμε πολύ! 
 
"Η πανδημία της Covid-19 είναι μια πραγματικότητα με την οποία καλούμαστε να αναμετρηθούμε πλέον καθημερινά στη ζωή μας. Για τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, η πανδημία έχει επηρεάσει τη δουλειά τους και άλλες πτυχές της ζωής τους. Η γνώση των τρόπων με τον οποίο η πανδημία βιώνεται μπορεί να μας βοηθήσει στο σχεδιασμό, την οργάνωση, εφαρμογή και αξιολόγηση παρεμβάσεων για την υποστήριξη των εργαζομένων σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα.

Βασικός στόχος της παρούσας έρευνας είναι, ακριβώς, η διερεύνηση της ψυχοκοινωνικής εμπειρίας των ανθρώπων που μάχονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19. Με την πλειονότητα των ερευνών κατά τη διάρκεια της πανδημίας να δίνουν έμφαση στην αυξημένη δυσφορία και τα επίπεδα άγχους και στρες, θεωρούμε εξίσου σημαντική την καταγραφή τόσο συγκεκριμένων ψυχοπιεστικών παραγόντων που εντείνουν την πίεση, όσο και τους πόρους ανθεκτικότητας που ενδεχομένως αμβλύνουν τις αρνητικές επιπτώσεις.
 
 
Ο σύνδεσμος για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου - για την οποία απαιτούνται περίπου 15 λεπτά - είναι: 
 
 
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη συμβολή σας. Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα στο info@frontline-covid19.com.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Π.Ι.Σ._ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕΛΗ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΑΠΟΦΣΕΩΝ Δ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΙΑΤΡΙΚΗ

9310_ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_21171 9311_ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_23079_ΤΙΤΛΟΣ_ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ_ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ_ΙΑΤΡΙΚΗ...