εξελιξη στην Ηπειρο 11/4

ΙΣΠ 

Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου,  μέχρι σήμερα ( Σάββατο 11 Απριλίου 2020) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ενημέρωση από  τα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

 
 1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
 1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό.
 • Πρόκειται για το περιστατικό από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και παρουσιάζει σημαντική βελτίωση.
 1. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερά βελτιωμένη.
 2. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρία  διαπιστωμένα θετικά περιστατικά.
 • Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο ασθενής είναι σταθερά βελτιωμένος.
 • Το δεύτερο περιστατικό αφορά θετικό κρούσμα από την Π.Ε. Πρέβεζας, ο ασθενής παρουσιάζει σημαντική βελτίωση.
 • Το τρίτο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα .Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή .
 1. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξήντα οκτώ (68) νέα δείγματα. Τα πενήντα ένα (51) αφορούσαν τα Νοσοκομεία της Ηπείρου και τα δέκα επτά(17) το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Όλα ήταν αρνητικά.

Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

 • Τα οκτώ δείγματα που στάλθηκαν συνολικά χθες  για εξέταση  είναι αρνητικά.
 • Σήμερα στάλθηκαν έξι νέα δείγματα για εξέταση εκ των οποίων τα τέσσερα είναι αρνητικά και αναμένονται απαντήσεις για άλλα δύο.
 • Από το σύνολο των εκατόν είκοσι εννέα (129)  δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα , το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα δύο ανωτέρω.  Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.

Γ. ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

 • Τα είκοσι δείγματα που στάλθηκαν χθες  για εξέταση είναι αρνητικά.
 • Σήμερα στάλθηκαν δέκα τέσσερα (14) νέα δείγματα  για εξέταση.
 • Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, εξακολουθούν να βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή με παρακολούθηση από την ιατρική ομάδα του νοσοκομείου.  Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
 • Επίσης όλες οι διαπιστωμένες επαφές τους, που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση, εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται.
 • Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριακόσια εξήντα τρία (363) δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δέκα τέσσερα ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Δ.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 • Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται σε απομόνωση τρία πιθανά περιστατικά, εν αναμονή αποτελεσμάτων τους από δείγματα που ελήφθησαν χθες και σήμερα.
 • Πέραν των ανωτέρω σήμερα λήφθηκε και ένα νέο δείγμα πιθανού περιστατικού για SARS-COV-2, το οποίο παραμένει σε απομόνωση στο σπίτι του και αναμένεται αποτέλεσμα.
 • Όλες οι διαπιστωμένες επαφές των θετικών περιστατικών, τόσο του ενός που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όσο και των δύο που βρίσκονται σε καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται από το Νοσοκομείο, μετά την ιχνηλάτηση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό και παρακολουθούνται . Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
 • Στην οικία τους βρίσκονται επίσης και παρακολουθούνται τα δύο θετικά περιστατικά που νοσηλεύθηκαν στο ΠΓΝ Ιωαννίνων και έλαβαν εξιτήριο στις 5/4/2020.

  Ε.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

 • Τα δύο δείγματα που ελήφθησαν χθες ήταν αρνητικά.
 • Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τριάντα τρία (33) δείγματα και ήταν όλα αρνητικά .

ΣτοCamping του Δρεπάνου εξακολουθούν να φιλοξενούνται τριάντα επτά (37) άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης και συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της προώθησης τους στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους.

 

 

Ολοκληρώθηκε η εξέταση των εργαζομένων  στην επιχείρηση της Άρτας

Από την Π.Ε. Άρτας γίνεται γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η λήψη και η εξέταση δειγμάτων από το σύνολο του προσωπικού επιχείρησης, στην οποία σε αρχικό στάδιο είχαν εντοπιστεί τέσσερις εργαζόμενοι θετικοί στον κορωνοϊό. Συνολικά εξετάστηκαν 145 άτομα, από τα οποία τα 141 ήταν αρνητικά ως προς τη νόσο.

Η Περιφέρεια Ηπείρου επισημαίνει ότι το αρνητικό αποτέλεσμα της εξέτασης, δεν άρει την υποχρεωτική και αυστηρή τήρηση όλων των απαραίτητων κανόνων υγιεινής  και τη διατήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης την οποία πρέπει να υιοθετεί κάθε πολίτης, είτε είναι εργαζόμενος σε μια βιομηχανία, είτε ασχολείται με αγροτικές κ.α. δραστηριότητες. Οι ανωτέρω συστάσεις πρέπει να αποτελούν καθημερινή πρακτική καθώς θεωρούνται ότι αποτελούν την αποτελεσματικότερη μέθοδο προστασίας για όλους τους πολίτες.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου θέλει να εκφράσει την ευαρέσκειά της για τον σεβασμό που επέδειξε προς τους ασθενείς, τους εργαζόμενους και την επιχείρηση η συντριπτική πλειοψηφία πολιτών, ΜΜΕ και φορέων της Ηπείρου και ειδικά της Άρτας,  ευελπιστώντας ότι όσοι κινήθηκαν σε αντίθετη κατεύθυνση προκαλώντας σύγχυση να αντιληφθούν το λάθος τους και τουλάχιστον να μην το επαναλάβουν σε τυχόν άλλη περίπτωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ...

Επικαιροποίηση Κατευθυντήριων Οδηγιών για την Θεραπεία της Γονόρροιας

Επικαιροποίηση Κατευθυντήριων Οδηγιών για τη Θεραπεία της Γονόρροιας 2023  ...