Εκπαιδευτικό Αντικείμενο
Early Entry για αιτήσεις έως 5/9/2016 με έκπτωση 15% στα δίδακτρα και προκράτηση θέσης με 100 ευρώ. Επιπλέον ειδικές εκπτώσεις για Ανέργους (30%), Πολύτεκνους (20%), ΑΜΕΑ (20%), Κατόχους Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (30%) κ.α.
HACCP: Food - borne Biological Hazards Analysis |
|
Έναρξη Μαθημάτων: 3/10/2016
|
|
Τίτλος Προγράμματος
|
Διάρκεια
(μήνες) |
Εκτιμώμενη
Διάρκεια (ώρες) |
Πιστωτικές
Μονάδες ECVET |
Τύπος
Πιστοποιη- τικού |
Μαθήματα
|
- Συμπλήρωμα
Πιστοποιητικού -Οδηγός Σπουδών |
Αίτηση
Συμμετοχής |
Ακαδημαϊκός
Υπεύθυνος |
HACCP: Food - borne Biological Hazards Analysis | 6 | 120 | 10 | Επιμόρφωσης | Μαθήματα |
-Συμπλήρωμα πιστοποιητικού -Οδηγός σπουδών |
Υποβολή αίτησης |
Β. Πιτυρίγκα |
Πως διαμορφώνεται η ύλη του προγράμματος
ΜΑΘΗΜΑ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ HACCP
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 - Εισαγωγή: Ιστορική Ανασκόπηση, Έννοια και Σκοπιμότητα Εφαρμογής του Συστήματος HACCP
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2 - Βασικές Παράμετροι: Ποιότητα, Ασφάλεια και Υγιεινή Τροφίμων, Ορθές Βιομηχανικές Πρακτικές (GMPS).
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 - Κατηγορίες Κινδύνων α) Βιολογικοί, β) Χημικοί, γ) Φυσικοί
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4 - Στάδια Ανάπτυξης ενός Σχεδίου HACCP: Προκαταρκτικά Βήματα
ΜΑΘΗΜΑ - ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ HACCP
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 - Αρχή 1η: Ανάλυση και Καταγραφή Κινδύνων και Αντίστοιχων Μέτρων Ελέγχου
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2 - Αρχή 2η: Καθορισμός των Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου (Critical Control Points, CCPS)
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 - Αρχή 3η : Προσδιορισμός των Κρίσιμων Ορίων των CCPS
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4 - Αρχή 4η : Σύστημα Ελέγχου - Παρακολούθησης των CCPS.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 5 - Αρχή 5η: Καθορισμός Διορθωτικών Ενεργειών.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 6 - Αρχή 6η: Εγκατάσταση Συστήματος Αρχειοθέτησης και Καταγραφής του Σχεδίου HACCP.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 7 - Αρχή 7η : Διαδικασία Επαλήθευσης και Αξιολόγησης του Σχεδίου HACCP.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 8 - Παραδείγματα Πρακτικής Εφαρμογής του Συστήματος HACCP.
ΜΑΘΗΜΑ - ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ? ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΟΓΕΝΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ: ΒΑΚΤΗΡΙΑ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 - Εισαγωγή στη Μικροβιολογία τροφίμων: Τροφιμογενή Νοσήματα και Δημόσια Υγεία.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2 - Παράγοντες Ανάπτυξης και Επιβίωσης των Μικροοργανισμών στα Τρόφιμα.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 - Βακτήρια ως Αίτια Τροφιμογενών Λοιμώξεων (1ο μέρος)
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4 - Βακτήρια ως Αίτια Τροφιμογενών Λοιμώξεων (2ο μέρος)
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 5 - Βακτήρια ως Αίτια Τροφιμογενών Λοιμώξεων (3ο μέρος)
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 6 - Βακτήρια ως Αίτια Τροφιμογενών Λοιμώξεων (4ο μέρος)
ΜΑΘΗΜΑ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΟΓΕΝΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ: ΙΟΙ, ΠΑΡΑΣΙΤΑ, ΜΥΚΗΤΕΣ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 - Ιοί ως Αίτια Τροφιμογενών Λοιμώξεων
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2 - Παράσιτα ως Αίτια Τροφιμογενών Λοιμώξεων
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 - Μύκητες ως Αίτια Τροφιμογενών Λοιμώξεων
ΜΑΘΗΜΑ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ? ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΠΡΟΤΥΠΟ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗΣ ISO17025:2005
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 - Μέθοδοι Συντήρησης Τροφίμων
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2 - Μικροβιολογικός Έλεγχος των Τροφίμων. Τρόποι Σωστής Δειγματοληψίας.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 - Σύστημα Διαχείρισης Εργαστηρίων Δοκιμών κατά ISO 17025:2005: Έννοια