ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ 01/09/2016

ΠΙΣ  | Ανακοινώσεις/Δελτία Τύπου

 

                                                                                                                        Αθήνα 1.9.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στη Συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής που ασχολήθηκε με το νομοσχέδιο για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς την Ευρωπαϊκή Οδηγία σε ότι αφορά τα προϊόντα καπνού, συμμετείχε σήμερα, Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος.

Ο κ. Βλασταράκος υποστήριξε τη θέση του ΠΙΣ σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού Νόμου.

Άποψη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου είναι ότι ο Νόμος που αφορά την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους πρέπει να εφαρμόζεται με αυστηρότητα. Το κάπνισμα βλάπτει την υγεία όχι μόνο του καπνιστή αλλά και του μη καπνιστή που εκτίθεται στον καπνό, ενώ σχετίζεται με σειρά παθήσεων (αναπνευστικό, καρδιαγγειακό κλπ) ιδιαίτερα επιβλαβών για κάθε άνθρωπο και κοστοβόρων για το Σύστημα Υγείας, το οποίο πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ τόνισε επίσης την ανάγκη επικαιροποίησης του πρωτοκόλλου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την πάταξη του παραεμπορίου καπνικών προϊόντων.

Οι λεκτικές επισημάνσεις των βλαβερών επιδράσεων που πρέπει να συνοδεύουν τα καπνικά προϊόντα για τη βλάβη που προκαλούν στην υγεία, είναι σημαντικές.

Σύμφωνα με έρευνες, το 76% των Ελλήνων αισθάνεται θυμό για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν εφαρμόζει τον Νόμο για τη προστασία από το παθητικό κάπνισμα.

Επίσης το 78% των Ελλήνων πιστεύει ότι η μη εφαρμογή του Νόμου προστασίας από το παθητικό κάπνισμα, αποτελεί  σημείο πολιτιστικής υποβάθμισης της χώρας μας.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠ 10104 ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ...

Πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων κατά το θέρος

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΘΕΡΜΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ_6ΖΠΠ46ΜΤΛΚ-333_30.07.2021...