Τελικό ραντεβού για τις αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια με τις επιστημονικές εταιρείες! Τι αποφάσισε το ΚΕΣΥ

Ειδησεογραφία 

Τελική συνάντηση στις 23 Μαρτίου με τις επιστημονικές εταιρείες θα έχει το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΔΥ) προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια.

 

Ήδη το σχετικό νομοσχέδιο είναι έτοιμο λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, και αναμένονται κάποιες πινελιές ή διορθωτικές κινήσεις μετά και τη συνάντησηπου θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ημέρες με εκπροσώπους των επιστημονικών εταιρειών.

Αυτό που ξεκάθαρα θα προωθηθεί μέσω του νομοσχεδίου είναι ότι η αρμοδιότητατης έγκρισης των ιατρικών συνεδρίων φεύγει από τον ΕΟΦ και περνά στα χέρια του ΚΕΣΥ δηλαδή ουσιαστικά του υπουργείου Υγείας. Θέμα που αποκάλυψε το HealthReport.gr. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: ?Αλλάζουν ?χέρια? τα ιατρικά συνέδρια! Ποιος θα τα ελέγχει?

Παρότι το υπουργείο Υγείας μαζί με το ΚΕΣΥ αλλά και τον ΕΟΦ σχεδιάζουν εδώ και καιρό τις αλλαγές στα ιατρικά συνέδρια ώστε να πάψει να υπάρχει το σημερινό άναρχο τοπίο, φαίνεται ότι η εφαρμογή των αλλαγών επισπεύδεται και εξαιτίας της υπόθεσης Novartis.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του HealthReport.gr βασικοί συνομιλητές με το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΣΥ για τη διοργάνωση των συνεδρίων θα είναι οι εκπρόσωποι μόνο των 45 βασικών ειδικοτήτων κορμού.

Βέβαια όπως έλεγε υψηλόβαθμο στέλεχος στο HealthReport.gr, το κούρεμα που θα γίνει στις διοργανώσεις δε θα είναι οριζόντιο, αλλά θα περιορίζει με βεβαιότητα τις εκδηλώσεις των 1300 και πλέον ?υποεπιστημονικών εταιρειών που έχουν δημιουργηθεί σήμερα.

Ήδη πάντως οι επιστημονικές εταιρείες ?κορμού? όπως ονομάζονται, που θα συναντηθούν με τα μέλη του ΚΕΣΥ στις 23 Μαρτίου, έχουν ετοιμάσει τις παρατηρήσεις και τις διαφωνίες τους ώστε να τις καταθέσουν.

Έντονες διαμαρτυρίες πάντως έχουν διατυπωθεί στο υπουργείο Υγείας, όπως σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr, από εκπροσώπους μικρών επιστημονικών εταιρειών οι οποίοι διεκδικούν το δικαίωμα για διοργάνωση εκδηλώσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ_COVID-19_ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ

Eγκυκλιος-για-διαχειριση-κρουσματος-COVID-19-σε-κρουαζιερόπλοιο...

οδηγιες για CLOWBACK και ΥΠΟΒΟΛΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΟΠΥΥ

487b9bab-f9ff-4201-9607-201c7ddc6869 ccf2976d-8fed-41a3-82e5-56c777ba9ce4...

ΑΙΤΗΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΙΒΑΝΟ απο ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΒΗΡΥΤΟΥ

ΙΣΠ  συγκεντρωση υλικου κατοπιν επικοινωνιας με γραμματεια ΑΠ 6546_EMBASSY OF LEBANON ΑΠ 6546_ΔΙΑΒΙΒ ΠΡΟΣ ΙΣ- EMBASSY OF...