Ενημέρωση σχετικά με την έκδοση πιστοποιητικού υγείας εργαζομένων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος

Ανακοινώσεις/Δελτία Τύπου  | ΙΣΠ

Ενημέρωση σχετικά με  την έκδοση πιστοποιητικού υγείας εργαζομένων σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος

 
 

Από το 2011, με  Υπουργική απόφαση τροποποιήθηκε η βεβαίωση υγείας σε εργαζομένους επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια κ.λ.). Η απόφαση υπάρχει στο ΦΕΚ τ. Β 1199/11-04-2012. Με την απόφαση αυτή ορίζονται τα παρακάτω:

  1. ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ το βιβλιάριο υγείας που ίσχυε μέχρι τότε. Εφεξής, οι εργαζόμενοι εφοδιάζονται με  απλό έγγραφο που ονομάζεται ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ (Υπόδειγμά του βρίσκεται στη ηλεκτρονική διεύθυνση http://ish.gr/content/attachements.el/PISTOPOIHTIKO-YGEIAS.pdf ).
  2. Το πιστοποιητικό συμπληρώνεται και υπογράφεται ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ αλλά και από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΙΑΤΡΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, με την κατάλληλη ειδικότητα ( ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ, ΓΕΝΙΚΗΣ  ΙΑΤΡΙΚΗΣ,  ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ  η  ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ).  Στο Δημόσιο Τομέα περιλαμβάνονται ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ,  ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΠΕΔΥ (στις εγκαταστάσεις πρώην ΙΚΑ, Εσταυρωμένος), ΙΑΤΡΟΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ και ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.  Ιδιώτες Ιατροί είναι ΟΛΟΙ ΟΙ  ΙΑΤΡΟΙ ΜΕ ΙΑΤΡΕΙΑ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΚΩΜΟΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ (Ηράκλειο,  Χανιά,  αλλά και  Μοίρες, Καστέλλι,  π.χ.) και ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ. ( με τις παραπάνω ειδικότητες).

Ενημερώνονται οι πολίτες ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ (Υγειονομικό σε Ηράκλειο, Χανιά κ.λ.) για την έκδοση του πιστοποιητικού. Μπορούν να πηγαίνουν ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥΣ, έχοντας τις κατάλληλες εξετάσεις (Γνωματευμένη α/α θώρακος, καλλιέργεια και παρασιτολογική κοπράνων για όσους έχουν οποιαδήποτε επαφή με τρόφιμα).  Οι εξετάσεις μπορούν να έχουν γίνει ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ,  ΔΗΜΟΣΙΟ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟ. Μπορούν επίσης, να έχουν εκτυπώσει το παραπάνω πιστοποιητικό, και να το συμπληρώσει ο Γιατρός τους.  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΘΕΩΡΗΣΗ ΄Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. Υπενθυμίζεται ότι, στο Ηράκλειο, μπορεί να εκδίδεται από τα εξωτερικά Ιατρεία του ΠΑΓΝΗ και Βενιζελείου,  από τα Ιατρεία ΠΕΔΥ στον Εσταυρωμένο και το  περιφερειακό ιατρείο Αεροδρομίου το πρωινό ωράριο εργασίας,  και τους ιδιώτες ιατρούς σε όλη την πόλη.

PISTOPOIHTIKO-YGEIAS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ 25-11-2021 - CLAWBACK ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25-11-2021 Clawback Εργαστηριακών Γιατρών...

Πρόσκληση_Διαδικτυακό Σεμινάριο Ευρωπαϊκής Ένωσης Ομοτίμων Καθηγητών_1.12.2021

1ο Διαδικτυακό Σεμινάριο της Ομάδας Εργασίας Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ομοτίμων Καθηγητών     Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας...